Toimitaan yhdessä – uudistetaan kansalaistoimintaa


Etusivu / Uutiset / Toimitaan yhdessä – uudistetaan kansalaistoimintaa

Oikeusministeriön työryhmä selvittää, miten yhdistysten ja muiden kansalaistoimijoiden toimintamahdollisuuksia voitaisiin parantaa ja lisätä. Tavoitteena on edistää kansalaistoimintaa ja kehittää kevyemmin säänneltyjä toimintamuotoja. Kyselyllä kerätään tietoja ja näkemyksiä nykylainsäädännön ja käytäntöjen kehittämistarpeista. Voit antaa arvokkaita tietoja ja ehdotuksia yhdistyslain ja muun vastaavan lainsäädännön kehittämiseksi.

Ensi vaiheessa voit osallistua tietojen keräämiseen sekä ehdottaa ratkaistavia asioita ja ottaa kantaa muihin ehdotuksiin vastaamalla kyselyyn. Sillä kerätään tietoja ja näkemyksiä lainsäädännön ja käytäntöjen kehittämistarpeista.

Kysely on auki 3.5.–22.5. Kyselyn tulosten perusteella määritellään yhteisömuotoon liittyvät muutostarpeet. Ratkaisuvaihtoehtoja ja vaikutuksia koskevaan keskusteluun voit osallistua verkossa 28.5.–18.6. Sähköpostiosoitteen antaneet vastaajat pidetään ajan tasalla kyselyn etenemisestä ja seuraavista vaiheista. Näin saat mm. tiedon kyselyn ja keskustelun tuloksista, niitä koskevista arvioista ja hankkeen jatkovaiheista, joissa on myös tarkoitus kuulla yleisöä.