Pop up -verkostotapaamisissa osallistujat pääsevät keskustelemaan, kysymään ja verkostoitumaan kertaluonteisesti ja sitoutumatta. Tammikuun pop up -verkostotapaamisen aiheena on kohtaamispaikkatoiminta ja toiminnan arviointi. Aiheeseen johdatellaan kahdella alustuksella.
- Matalan kynnyksen kohtaamispaikat: arjen rakenteita, mielekästä tekemistä ja osallisuuden kokemuksia
tiimipäällikkö, dosentti Jouni Tourunen ja tutkija Sari Jurvansuu A-klinikkasäätiö, MIPA-tutkimusohjelma
Alustuksessa kootaan yhteen kokemuksia ja havaintoja MIPA 2.0 -tutkimusohjelmassa viiteen matalan kynnyksen kohtaamispaikkaan tehdyistä pienoisetnografisista tutkimuksista. Millaista tukea ja osallisuutta kohtaamispaikat tarjoavat kävijöille? Millaiset polut johtavat kohtaamispaikkoihin, millaista toimijuutta polkuihin sisältyy ja millaisia myönteisiä siirtymiä kohtaamispaikat mahdollistavat asiakkaiden elämässä? - Pienillä paikkakunnilla toimivien kohtaamispaikkojen arvioinnin haasteet ja vaikutusten osoittaminen
projektipäällikkö Lea Stenberg ja projektityöntekijä Jenni-Emilia Ronkainen, Sininauhaliitto, Päiväkeskus 2025 -hanke
Päiväkeskus 2025 -hankkeessa on perehdytty vajaan 40 pääasiassa pienellä paikkakunnalla toimivan kohtaamispaikan toimintaan ja sen kehittämiseen. Yhdeksi mahdollisuudeksi osoittaa kohtaamispaikkatoiminnan kustannusvaikutuksia on testattu SOLA-matriisista saatua laskentakaaviota. Esityksessä esitellään tätä lyhyesti.
Tapaamisessa jakaudutaan myös ryhmiin pohtimaan, miten on mahdollista saada kerättyä tarvittavaa tietoa toiminnasta ja sen tuloksellisuudesta sekä minkälaisia haasteita on ilmennyt. Yhteisessä keskustelussa pohditaan vastauksia ryhmissä esiin nousseisiin kysymyksiin ja jaetaan mahdollisia vinkkejä hyvistä arvioinnin tavoista.
Tilaisuus on maksuton ja toteutetaan Zoom-alustalla, eikä siitä jää tallennetta.
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sähköpostiin 11.11.
Mikäli ilmoittautumisen jälkeen olet estynyt, peruuta osallistumisesi sähköpostitse osoitteeseen koulutus@soste.fi.
Tilaisuus on osa SOSTEn Muutoksen tie -kokonaisuutta, joka sisältää erilaisia työpajoja ja muita tilaisuuksia. Muutoksen tien teemoina on tulevaisuuden visiointi, ennakointi, tuloksellisuuden arviointi ja järjestöjen toimintaedellytykset. SOSTEn tapahtumakalenterista löydät tiedon tulevista tapahtumista, joista ilmoitetaan myös SOSTEkirjeessä ja SOSTEn koulutuksen uutiskirjeissä.