Webinaarissa luodaan kokonaiskuva lasten ja nuorten tämän hetken ruokaympäristöstä ja ravitsemuksen haasteista. Tarjolla on tietoa hyvinvointialueiden ja kuntien päätöksenteon tueksi sekä toimenpide-ehdotuksia mihin ja miten tulisi vaikuttaa lasten ja nuorten terveellisen ruokaympäristön edistämiseksi.
Ilmoittautuminen on päättynyt.
Tilaisuudesta ei jää tallennetta.
Yhteistyössä SOSTE ry ja Lasten terveysfoorumi (LTF) järjestöverkosto.
Ohjelma
Webinaarin avaus
- Silja Varjonen, toiminnanjohtaja, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry
Lasten ja nuorten ravitsemussuositukset ja ravitsemus Suomessa
- Sari Niinistö, tutkimuspäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Lasten ja nuorten nykyinen ruokaympäristö, sen haasteita ja ratkaisuja
- Eeva Rantala, tutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)
Somevaikuttajat ja haitallisten elintarvikkeiden markkinointi – miten vaikuttajiin voi vaikuttaa?
- Essi Pöyry, dosentti (Taloustieteen osasto), yliopistotutkija (Kuluttajatutkimuskeskus), Helsingin yliopisto
Tauko
Kommenttipuheenvuoro
- Micaela Rosenlew, vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija, PING Helsinki
Hyvinvointialueiden ja kunnan rooli terveellisen ruokaympäristön luomisessa
- Tanja Tilles-Tirkkonen, hyvinvointikoordinaattori, Kuopion kaupunki
Kodin ja koulun yhteistyö terveellisen ruokaympäristön luomisessa
- Saija Ohtonen-Jones, toiminnanjohtaja, Suomen Vanhempainliitto
Päätöspuheenvuoro ja yhteenveto
Tilaisuus päättyy