SOSTE järjesti viime vuonna ensimmäistä kertaa sosiaali- ja terveysjärjestöjen viestijöille ja johtajille tarkoitetun Järjestöviestinnän päivän. Päivästä jäi ainakin itselleni todella hyvä fiilis. Päivän aikana kuultiin monta mielenkiintoista asiantuntijapuheenvuoroa ja erinomaisia käytännön esimerkkejä järjestöiltä sekä muilta viestintätahoilta.
Tapahtumasta kerätystä palautteesta kävi selvästi ilmi, että järjestöjen viestintää ja vaikuttamista tekeville tarkoitettua omaa oppimis- ja verkostoitumispäivää oli odotettu. Jo nyt kannattaa siis merkitä kalenteriin tämän vuoden Järjestöviestinnän päivä, joka järjestetään Helsingissä 28. marraskuuta.
Toivottavasti marraskuussa kokoontuu viime vuoden tapaan yhteen joukko innokkaita järjestöjen viestijöitä ja vaikuttajia!
- Lue lisää: Järjestöviestinnän päivä 2024
Tekoälyä, priorisointia vai jotain ihan muuta?
Kaikkien aikojen toisen Järjestöviestinnän päivän ohjelman suunnittelu on parasta aikaa käynnissä, ja olemme pohdiskelleet, että päivässä käsiteltäisiin ainakin viestinnän työn priorisointia ja tekoälyn hyödyntämistä viestinnässä. Tekoäly on aihe, josta puhutaan nyt lähes minkä tahansa asian yhteydessä. Viestintään ja sen tekemiseen tekoälyllä on varmasti jo ollut vaikutusta – ja tulee olemaan yhä enenevissä määrin. Mutta osataanko viestinnässä keskittyä olennaiseen, ja miten turhaa tekemistä saadaan vähennettyä?
Minua on jo useamman vuoden ajan viehättänyt ajatus viestinnän leanaamisesta eli siitä, miten viestintää tehtäisiin mahdollisimman sujuvasti, tavoitteellisesti ja strategisesti. Oleellista olisi saada kaikki turhat työvaiheet ja työn esteet karsittua minimiin, jotta viestinnässä voi keskittyä olennaiseen. Viestinnän näkökulmasta yksi avain tähän lean-ajatteluun on tehdä viestinnän työ organisaatiossa näkyväksi. Lean-ajattelussa työn virtausta kasvatetaan hukkaa vähentämällä. Kun viestinnän työajasta suurin osa käytetään oleellisten asioiden tekemiseen, tehdyn työn vaikuttavuus kasvaa.
Mistä aiheista tämän vuoden Järjestöviestinnän päivässä olisi juuri sinusta tärkeää puhua? Otan mielelläni vastaan ideoita myös hyvistä käytännön esimerkeistä ja kiinnostavista puhujista. Omaa järjestöä ja itseä saa myös ehdottaa! Helpoimmin ehdottaminen onnistuu laittamalla sähköpostia osoitteeseen sami.liukkonen@soste.fi.