MITÄ LAPSILLE JA NUORILLE MARKKINOIDAAN? – Nykypäivän ruokaympäristön haasteet ja ratkaisut 


Etusivu / Tapahtumat / MITÄ LAPSILLE JA NUORILLE MARKKINOIDAAN? – Nykypäivän ruokaympäristön haasteet ja ratkaisut 
Missä:
Verkkotilaisuus
Milloin:
20.9.2023 16:00 – 20.9.2023 18:00
Kenelle:
Poliittiset päättäjät, avustajat ja valmistelevat virkamiehet eduskunnassa, päättäjät ja asiantuntijat eri sektoreilta kunnissa ja hyvinvointialueilla sekä lasten ja nuorten parissa toimivat

Webinaarissa luodaan kokonaiskuva lasten ja nuorten tämän hetken ruokaympäristöstä ja ravitsemuksen haasteista. Tarjolla on tietoa hyvinvointialueiden ja kuntien päätöksenteon tueksi sekä toimenpide-ehdotuksia mihin ja miten tulisi vaikuttaa lasten ja nuorten terveellisen ruokaympäristön edistämiseksi.

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Tilaisuudesta ei jää tallennetta.

Yhteistyössä SOSTE ry ja Lasten terveysfoorumi (LTF) järjestöverkosto.

Ohjelma

16:00

Webinaarin avaus

  • Silja Varjonen, toiminnanjohtaja, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry

Lasten ja nuorten ravitsemussuositukset ja ravitsemus Suomessa   

  • Sari Niinistö, tutkimuspäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) 

Lasten ja nuorten nykyinen ruokaympäristö, sen haasteita ja ratkaisuja  

  • Eeva Rantala, tutkija, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) 

Somevaikuttajat ja haitallisten elintarvikkeiden markkinointi – miten vaikuttajiin voi vaikuttaa?

  • Essi Pöyry, dosentti (Taloustieteen osasto), yliopistotutkija (Kuluttajatutkimuskeskus), Helsingin yliopisto  

Tauko

17:00

Kommenttipuheenvuoro

  • Micaela Rosenlew, vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija, PING Helsinki

Hyvinvointialueiden ja kunnan rooli terveellisen ruokaympäristön luomisessa

  • Tanja Tilles-Tirkkonen, hyvinvointikoordinaattori, Kuopion kaupunki  

Kodin ja koulun yhteistyö terveellisen ruokaympäristön luomisessa

  • Saija Ohtonen-Jones, toiminnanjohtaja, Suomen Vanhempainliitto

 

Päätöspuheenvuoro ja yhteenveto 

18:00

Tilaisuus päättyy

Lisätiedot

Päivi Nykyri erityisasiantuntija kansainvälinen toiminta ja jäsenyydet sekä Semester-prosessi +358 45 657 6769