Tulevaisuus on kaikille yhteinen ja kaikkia tarvitaan tulevaisuuskeskustelussa. Rohkeutta on nähdä erilaisia tulevaisuuksia, inspiroitua toivottavista tulevaisuuskuvista ja suunnata niitä kohti.
Sisältö: Mistä aloittaa? Tulevaisuusajattelijasta tulevaisuuden tekijäksi -webinaarissa kuulet, miten tulevaisuusajattelua ja tulevaisuuksiin vaikuttamisen taitoja voi kehittää. Lisäksi kuulet näkökulmia siitä, miten tulevaisuustaitoja voi käyttää sosiaalisen muutoksen aikaansaamiseksi järjestökentällä.
Webinaariin mahtuu 500 osallistujaa. Tilaisuus on maksuton ja toteutetaan Zoom-alustalla, eikä siitä jää tallennetta.
Ilmoittautuneille lähetään osallistumislinkki sähköpostiin maanantaina 1.11.
Tulevaisuusajattelijasta tulevaisuuden tekijäksi -webinaari järjestetään SOSTEn, Opintokeskus Siviksen ja Fingon yhteistyönä.
Ohjelma
Avaussanat: Muutoksessa mukana tai jopa askelta edellä
Riitta Kittilä, järjestöpäällikkö, SOSTE
Tulevaisuusajattelu ja tulevaisuuksiin vaikuttaminen
Mikko Dufva, johtava asiantuntija, Sitra
Leapfrogging to the future of social change work (puheenvuoro pidetään englanniksi)
Krizna Gomez, foresight expert and human right lawyer
Webinaari päättyy
Tulevaisuustyöpajat
2.11.2021 klo 12.30-14.00
Webinaarin jälkeen iltapäivällä on mahdollisuus osallistua rinnakkaisiin tulevaisuustyöpajoihin. Työpajoissa on eri sisällöt ja toteuttajaorganisaatiot. Työpajoihin mahtuu 20 osallistujaa/työpaja. Tutustu työpajoihin ja ilmoittaudu mukaan täällä.
Tulevaisuustyöpaja 1: Ennakointia ja hiljaisia signaaleja Siviksen työkalun avulla
Tulevaisuustyöpaja 2: Varaudu, avarra, suunnittele – maistiaisia tulevaisuustyöhön
Tulevaisuustyöpaja 3: Mitä emme vielä edes osaa kuvitella? Haasta tulevaisuusolettamasi ja opi tulevaisuuslukutaitoiseksi!
Tulevaisuusajattelijasta tulevaisuuden tekijäksi -webinaari ja siihen kuuluvat rinnakkaiset tulevaisuustyöpajat ovat osa SOSTEn Muutoksen tie -kokonaisuutta, joka sisältää erilaisia työpajoja ja muita tilaisuuksia. Muutoksen tien teemoina on tulevaisuuden visiointi, ennakointi, tuloksellisuuden arviointi ja järjestöjen toimintaedellytykset. SOSTEn tapahtumakalenterista löydät tiedon tulevista tapahtumista, joista ilmoitetaan myös SOSTEkirjeessä ja SOSTEn koulutuksen uutiskirjeissä.